Ferma cu Omenie obține pentru al doilea an consecutiv Premiul pentru cea mai bună brânză de burduf din România

Joi, 6 iunie 2019, in cadrul celei de-a 4-a editii a expo-conferintei dedicate produsului alimentar romanesc “Produsul romanesc-gust autentic-cadru european”, a avut loc concursul „Ora de bun gust”, in cadrul caruia au fost decernate premiile „Gustul Ales” 2019. Produsele castigatoare vor putea aplica bulina galbena pe ambalaj timp de un an, incepand cu 6 iunie 2019.

In concursul unic in Romania ce are ca scop testarea produsului românesc într-un panel de degustare de tip “blind”, s-au inscris 38 de produse romanesti.

„Premiile pe care le-am castigat in editiile anterioare au venit ca o certitudine a calitatii produselor pe care le comercializam. Clientii nostri au garantia ca produsele nu sunt apreciate numai de ei, ci si de persone calificate sa decida care sunt cele mai deosebite gusturi”, a declarat Claudia Nacu, Administrator Tual Fast Chance’98 (DR. FURSEC), castigator a doua premii Gustul Ales, in 2017 si 2018 la categoria Dulciuri – fursecuri.

Testarea publicului format din specialistii aflati la eveniment a contat 50% din nota finala, 50% fiind atribuit notelor acordate de juriul format doar din specialisti:

Gabriela MOHAN – Inginer Cercetare Centru Informare Tehnologica IBA, secretar ASMP – Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie
Dana POP – Doctor Inginer Consultant in industria alimentara www.doctoralimente.ro
Daniela Voica – Director ROMPAN
Anca Hancu – Nutritionist
Vasile Ghimpu – Inginer, degustator autorizat, membru FNDA – Federatia Nationala a Degustatorilor Autorizati